میزبان سلامت لبخند شما هستیم

کلینیک دندانپزشکی دکتر شاکریان

تفاوت بلیچینگ و جرمگیری دندان

بلیچینگ و جرمگیری هر دو باعث سفید شدن دندان ها می شود. بلیچینگ یکی از راه هایی است که برای اصلاح طرح لبخند می توان از آن استفاده کرد. با جرم گیری می توانید دندان ها را از املاح رسوب کرده که منجر به بوی بد دهان و بدرنگی و پوسیدگی دندان می شود پاک کنید. سؤالی که برای اکثر افراد پیش می آید این است که بلیچینگ و جرمگیری دندان چه تفاوتی دارند؟ ما در این مقاله به بررسی این دو روش و تفاوتهای آنها خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.

دلایل تغییر رنگ یا بدرنگی دندان ها

قبل از توضیح در مورد بلیچینگ و جرمگیری قصد داریم ابتدا دلایل تغییر رنگ یا بدرنگ شدن دندان ها را با هم بررسی کنیم:

بدرنگی دندانها

سن: افزایش سن و تجمع لکه ها و ساییدگی دندان ها باعث می شود دندان ها به مرور زمان دچار تغییر شوند و تیره تر به نظر برسند.

عادت بد غذایی: مصرف نوشیدنی های رنگی مانند چای، قهوه یا سایر غذاهای رنگی موجب ایجاد لکه بر روی دندان می شود. مصرف غذاهای اسیدی مانند سرکه نیز باعث فرسایش مینای دندان و بروز لکه می شود. با فرسایش مینای دندان، سطح دندان شفاف تر می شود و لکه ها بیشتر دیده می شوند.

سیگار کشیدن: نیکوتین باعث تغییر رنگ دندان ها و ایجاد رسوبات قهوه ای بر روی دندان می شود. اگر سیگاری هستید با بلیچینگ می توانید رنگ دندان های خود را بهتر کنید اما موقتی است.

دندان قروچه: دندان قروچه باعث ایجاد ترک های بسیار ریز بر روی دندان می شود و منجر به تیرگی و لکه دارشدن لبه های دندان می شود. با بلیچینگ می توان این لکه های دندانی را کمتر کرد.

آسیب دیدن دندان: شکستگی، ترک و خراش دندان می تواند موجب رنگ گرفتن دندان شود. برای رفع این مشکل نیز می توان از بلیچینگ استفاده کرد.

استفاده زیاد از برخی داروها و مواد شیمیایی: هنگامی که دندان ها درحال رشد است، استفاده از داروی تتراسایکلین، لکه قهوه ای تیره و خاکستری بر روی دندان ایجاد می کند که از بین بردن آن کار سختی است. برای کمتر کردن این لکه می توان از بلیچینگ استفاده کرد.

شفاف بودن دندان ها: دندان ها شفاف بیشتر مستعد لکه دار شدن هستند و نمی توان با بلیچینگ، لکه های آن را از بین برد.

توضیح روش های بلیچینگ و جرمگیری دندان:

جرمگیری دندان:

جرمگیری یک روش درمانی برای حذف کردن املاح و رسوبات روی دندان، از بین بردن بوی بد، بدرنگی و زبری دندان ها است. جرم گیری، رنگ طبیعی دندان را روشن تر نمی کند بلکه با برداشتن جرم ها و رسوبات باعث آشکارشدن رنگ واقعی دندان می شود. هدف اساسی جرم ‌گیری، سفید کردن دندان‌ها نیست. با این حال، پس از این درمان، رنگ دندان‌ها تا حدی روشن‌تر و سطح آن‌ها صاف‌تر و درخشان‌تر خواهد شد.

بزاق دهان به طور طبیعی با میکروب ها و مواد غذایی و باکتری های دهان ترکیب شده و لایه ای به نام پلاک روی دندان ایجاد می کند. زیاده روی در نوشیدن چای و استعمال سیگار نیز یکی از دلایل ایجاد رنگ دانه و رسوب روی دندان است.

جرمگیری دندان

پلاک ها معمولا در قسمت های پایینی لثه و نواحی که دسترسی به آن ها برای تمیز کردن دشوار است بیشتر دیده می شوند. این رسوبات به مرور زمان باعث پوسیدگی دندان خواهند شد. تنها راه از بین بردن پلاک و رسوبات، جرمگیری دندان است. طی فرآیند جرمگیری املاح رسوب کرده در بین دندان و لثه ها از بین می ‌رود. به این ترتیب رنگ طبیعی دندان ظاهر شده و دندان ها سفیدتر به نظر می رسند. در واقع جرمگیری رنگ دندان را از حالت طبیعی سفیدتر نمی کند.

ماندگاری جرمگیری دندان:

در صورتی که فرد به بهداشت دهان و دندان خود توجه نداشته باشد لازم است به طور مرتب دندان های خود را جرمگیری نماید. اما در صورت رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان نیاز به جرمگیری به حداقل می رسد. بهتر است فرد هر 6 الی 12 ماه یک بار برای بررسی نیاز به جرمگیری به دندانپزشک مراجعه نماید.

بلیچینگ دندان:

یکی از تکنیک های نوین در عرصه ی دندانپزشکی زیبایی برای سفید کردن دندان ها و پاک کردن لکه و رنگدانه هایی است که به مرور زمان یا به صورت ژنتیکی روی دندان به وجود آمده اند میباشد.

بلیچینگ دندان روشی مکمل در کنار اقدامات پیشگیرانه ای مانند جرمگیری می باشد. به خاطر داشته باشید در جرمگیری دندان ممکن است وضوح و روشنی دندان با از بین رفتن میکروارگانیسم های پوسیدگی زا تا حدودی افزایش پیدا کند، اما در روش بلیچینگ، رنگ دندان ها حدود دو تا سه درجه بسته به جنس دندان و پارامترهای موثر دیگر، روشن تر و سفیدتر می شوند.

در روش بلیچینگ، ماده سفیدکننده (بلیچ) به داخل دندان نفوذ کرده و رنگ دندان را از داخل روشن تر می کند. همچنین لکه ها و رنگدانه هایی که در اثر عوامل ژنتیکی، افزایش سن، افراط در مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های رنگی، استعمال دخانیات، سایش مینا و جراحی لثه جهت دیده شدن بیشتر عاج دندان، روی دندان به وجود آمده اند با این روش پاک می شوند.

بلیچینگ دندان

روش های انجام بلیچینگ:

بلیچینگ را می توان به دو روش بلیچینگ در مطب و بلیچینگ در منزل انجام داد. اگر می خواهید سفید شدن دندان هایتان با روشی سریع انجام شود، بلیچینگ در مطب را انتخاب کنید. اما اگر عجله ای ندارید و با روش بلیچینگ در منزل با سرعت کمتر و در مدت زمان بیشتر دندان های خود را سفید نمایید.

ماندگاری بلیچینگ دندان:

سفیدی دندان بعد از بلیچینگ دندان بسته به میزان مراقبت از دندان ها و توجه به بهداشت دهان و دندان، حدود 6 تا 24 ماه است. بعد از این مدت فرد برای داشتن دندان های سفید باید مجدد روش بلیچینگ در مطب یا بلیچینگ در منزل را به کار ببرد.

برای استفاده از روش بلیچینگ باید چند نکته را مد نظر قرار داد:

مینای دندان باید سالم باشد.

این روش را نمی توان روی لمینت یا کامپوزیت به کار برد.

بلیچینگ روی برخی دندان ها تاثیر مناسب ندارد که این مورد را دندانپزشک بعد از معاینه اولیه تشخیص داده و به بیمار اعلام می نماید.

خانم های باردار بهتر است از این روش استفاد نکنند.

لازم به ذکر است بلیچینگ دندان باید زیر نظر بهترین دندانپزشک زیبایی صورت پذیرد تا نتایج قابل قبول و رضایت بخشی را به همراه داشته باشد.

 

[before_after image_before=”https://drshakerian.com/wp-content/uploads/2023/03/before-26.jpg” image_after=”https://drshakerian.com/wp-content/uploads/2023/03/after-26.jpg”]

شما می توانید از این لینک نمونه کارهای بلیچینگ آفیس و بلیچینگ هوم از کلینیک دندانپزشکی تخصصی دکتر شاکریان را ببینید.

تفاوت بلیچینگ و جرم گیری دندان

پس از بررسی ویژگی های دو روش جرم گیری و بلیچینگ دندان می توانیم تفاوتهای آنها را در 5 مورد اصلی زیر بیان نماییم.

فرآیند اجرا و درمان

در فرآیند اجرای جرم گیری، متخصص دندانپزشک از تجهیزاتی نظیر لیزر، ابزار دستی و دستگاه اولتراسونیک، استفاده می‌کند تا لایه جرم ایجاد شده بر سطح دندان را حذف نماید.

دندانپزشک زیبایی جهت انجام بلیچینگ از موادی حاوی پراکسید مثل کارباماید پراکسید، هیدروژن پراکسید و … استفاده می‌کند و این مواد را در سطح دندان قرار می‌دهد. پس از آن جهت فعال سازی مواد، نور لیزر مخصوصی را به آن می‌تاباند.

هدف

هدف از جرم گیری، حذف جرم، پلاک و لایه‌های تشکیل شده روی دندان بوده و جنبه بهداشتی و درمانی هم دارد تا از عفونت و پوسیدگی لثه و دندان جلوگیری کند.

مهم‌ترین هدف بلیچینگ ایجاد ظاهری زیبا و سفیدی بر سطح دندان است تا تیرگی و رنگ زرد دندان از بین برود.

عملکرد درمانی

بلیچینگ فرآیند درمانی نبوده و به عنوان فرآیند زیبایی شناخته می‌شود.

اما جرم گیری دندان جهت جلوگیری از مشکلات زیادی نظیر پوسیدگی دندان، عفونت لثه و … استفاده می‌شود. رسوب و پلاک موجود بر روی دندان، بر بیماری‌های دیگر مثل دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی و … نیز اثر می‌گذارد.

تاثیر بر سفیدی دندان ها

به وسیله جرم گیری لایه ایجاد شده روی دندان، که زرد، تیره یا کبود است، حذف شده و رنگ اصلی دندان نمایان می‌گردد. این رنگ، تا حدودی روشن‌تر و سفیدتر از حالتی که جرم روی آن قرار داشت، می‌باشد ولی تغییری در رنگ اصلی دندان، حاصل نمی‌شود.

زمانی که بلیچینگ برای دندان فرد استفاده می‌شود، لکه‌ها و زردی خود دندان هم از بین می‌روند و رنگ طبیعی دندان چند درجه درخشانتر و سفیدتر می‌گردد.

هزینه

هزینه بلیچینگ دندان نسبت به هزینه های جرم گیری بالاتر بوده و فرآیند جرم گیری قیمت مناسب‌تری داشته و ارزانتر است.

بلیچینگ بهتر است یا جرمگیری؟

شاید با خود فکر کرده باشید که کدام یک از روش های مورد نظر کارایی بیشتری در حفظ سلامت و زیبایی دندان ها دارند. با مطالعه ویژگی های منحصر به فرد روش های مذکور می توانید به پاسخ سوال فوق دست پیدا کنید.

جرمگیری مقوله ای اجتناب ناپذیر در حفظ بهداشت دهان و دندان می باشد. رنگ دندان ها در هر فرد متفاوت می باشد. شاید در اطراف خود اشخاصی را دیده باشید که با رعایت کردن بهداشت دهانی همچنان دارای دندان های زرد رنگ می باشند. بالعکس ممکن است فردی دارای دندانهای خوش رنگ اما پوسیده و آسیب دیده باشد.

با توجه به اینکه شما جزو کدام دسته میباشید و باید از کدام روش استفاده کنید؟ بهتر است با یک متخصص دندانپزشک مشورت کنید. 

حفظ نتایج بلیچینگ و جرم گیری

برای حفظ ماندگاری بلیچینگ و جرم گیری باید به نکات زیر عمل کنید:

بعد از بلیچینگ از مصرف نوشیدنی هایی که رنگ تیره دارند خودداری کنید.

بعد از جرم گیری، دوبار در روز دندان های خود را مسواک بزنید. علاوه بر این هر روز از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید.

پس از گذشت یک هفته می توانید از نی برای نوشیدن مایعات تیره رنگ استفاده کنید تا اثر بخشی آنها افزایش یابد.

عوارض جرم گیری و بلیچینگ

در صورتی که فرد به بهترین متخصص در یک کلینیک مجهز مراجعه کند، نگرانی بابت عوارض جانبی بلیچینگ و جرم گیری وجود نخواهد داشت. معمولاً حساسیت جزیی در برخی افراد بعد از این درمان ها ایجاد می شود که با گذشت زمان و به کمک دارو برطرف می شود. شما میتوانید با اطمینان و بدون هیچ نگرانی برای انجام بلیچینگ و جرم گیری دندان به کلینیک دندانپزشکی تخصصی دکتر شاکریان مراجعه نمایید و توسط دندانپزشک متخصص معالجه و درمان شوید.

انجام جرم گیری قبل از بلیچینگ دندان

قبل از شروع درمان بلیچینگ دندان، معمولا لازم است تا پوسیدگی‌های موجود در دندان‌ها ترمیم شوند. بلیچینگ تأثیری بر روی رنگ مواد پرکننده دندان و روکش‌ها ندارد. در مرحله بعد، به منظور حفظ بافت نگهدارنده دندان و لثه، انجام جرم‌ گیری ضروری است. همچنین، جرم‌ گیری دندان پیش از انجام بلیچینگ، می‌تواند باعث افزایش تأثیر بلیچینگ در سفیدتر شدن دندان‌ها شود. جرم ‌گیری به تنهایی نیز تا حدودی بدرنگی دندان‌ها را کاهش می‌دهد.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!

جشنواره ایمپلنت دندان

کلینیک دندانپزشکی دکتر شاکریان در ساری

با نرخ سال ۱۴۰۳ ایمپلنت دندان انجام دهید و هزینه آن را در اقساط ۴ ماهه پرداخت کنید. این جشنواره از هم‌اکنون آغاز شده و تا ۲۳ فروردین سال ۱۴۰۴، به مناسبت روز دندانپزشک، ادامه خواهد داشت.