ایمپلنت دیجیتال
ایمپلنت دیجیتالی که ایمپلنت بدون جراحی است، یکی از شگفتیهای دندانپزشکی مدرن محسوب میشود. شاید رویه انجام و طراحی ایمپلنت دندانی در گذشته سخت و زمانبر بود، اما امروزه پزشکان میتوانند با وجود روش ایمپلنت دیجیتال، مراحل طراحی و کاشت ایمپلنت دندان را سریعتر انجام دهند.
مقدمات انجام ایمپلنت دیجیتال
در این روش، از یک شبیه سازی کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوانها و موقعیت عصب استفاده میشود. که به تهیه عکس رادیوگرافی سهبعدی از فک (CBCT) نیاز است. قدم بعدی تهیه اسکن از دندانها و لثههای بیمار است. متخصص ایمپلنت پس از گرفتن تصاویر رادیوگرافی با استفاده از تکنولوژی شبیهسازی سهبعدی پردازشهای لازم را انجام میدهد.
پس از پردازش، مناسبترین وضعیت کاشت ایمپلنت دیجیتال طراحی شده و بهترین طول و قطر ایمپلنت با توجه به میزان و کیفیت استخوان فک، جایگاه عصب و سینوس تعیین میشود. پس از تایید طرح توسط پزشک متخصص، با استفاده از پرینتر سهبعدی، راهنمای جراحی یا سرجیکال گاید که از جنس پلاستیک شفاف است، ساخته میشود.
ایمپلنت دیجیتال چگونه انجام می شود؟
در این روش، از کمترین برش برای کاشت ایمپلنت استفاده میشود. به همین خاطر، درد بسیار کمتری را با کمک این روش کاشت دندان تجربه میکنید.
ابتدا سرجیکال گاید که محل دقیق قراردادن ایمپلنت را مشخص میکند، در دهان بیمار قرار میگیرد. جراح پس از بیحس کردن فک بیمار، سوراخ کوچکی به اندازه پایه ایمپلنت در لثه و استخوان فک ایجاد میکند و پایه ایمپلنت را با دقت درون آن قرار میدهد. این مرحله از ایمپلنت دیجیتال مطابق با اندازهگیریهای دقیق و برنامهریزی شده قبلی انجام میشود.
ویدئو مراحل انجام جراحی ایمپلنت دیجیتال
در حین کاشت ایمپلنت، از سرجیکال گاید برای تعیین مکان مورد نظر استفاده میشود تا این اطمینان حاصل شود که به دندانهای اطراف یا عصب آسیبی وارد نخواهد شد. این راهنما به دندانپزشک کمک میکند تا برش دقیق و کمتری بر روی دندان ایجاد کند.
پس از کاشت پایه ایمپلنت، روکش دندان ساخته میشود و میتوان در کمترین زمان ممکن، یک دندان زیبا و خاص داشت.
شرایط انجام ایمپلنت دیجیتال
1. سلامت دهان و لثه
2. داشتن استخوان مقاوم فک برای عمل کاشت ایمپلنت (پیوند استخوان در صورت نیاز)
3. وضعیت نرمال سلامتی عمومی بدن (کنترل بیماریهای زمینهای مانند دیابت)
4. توانایی رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از ایمپلنت دیجیتال
5. ترک سیگار به مدت ۲ هفته قبل و بعد از ایمپلنت دیجیتال
مزایای ایمپلنت دیجیتال
کاشت ایمپلنت با دقت بالاتر
برش حداقلی لثه، درد و خونریزی کمتر
کوتاه شدن دوره نقاهت بعد از انجام ایمپلنت
بالا رفتن سرعت مراحل درمان
ایجاد ایمپلنتهای دندانی بسیار طبیعی
کاشت چندین پایه ایمپلنت در یک جلسه
روش مناسب کاشت ایمپلنت برای بیماران دیابتی
عدم نیاز به بخیه و برشهای عمیق
برگشت به فعالیت روزمره بلافاصله بعد از ایمپلنت دیجیتال
جلوگیری از تحلیل استخوان فک بعد از ایمپلنت
ذخیرهسازی آسان اطلاعات و دادههای مرتبط با ایمپلنت برای دندانپزشک
معایب ایمپلنت دیجیتال
1. هزینه آن نسبتاً بالا است و بیمه هزینههای آن را پوشش نمیدهد.
2. این روش نیاز به طراحی دقیق دارد و کار زمانبری است.
3. به تجهیزات، نرم افزارهای تخصصی، اسکنر دیجیتال و متخصصان خبره نیاز دارد.
ایمپلنت دیجیتال برای چه کسانی مناسبتر است؟
برای کاشت ایمپلنت دندان چه از نوع دیجیتالی و چه از نوع سنتی، نیاز است که بیماران توسط یک متخصص، ارزیابی شوند. ممکن است لثه بیماران برای کاشت ایمپلنت دندان آماده نباشند. ممکن است دندانپزشک از بیمار درخواست کند که یک عکس کامل از فک و دندانهای خودش بگیرد. دندانپزشک سعی میکند که از وجود استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت دیجیتال در فک، اطمینان حاصل کند. ایمپلنت دیجیتال روش درمانی مناسبی برای افراد دارای عرض و ارتفاع بسیار کم استخوان فک نیست و در این افراد باید با توجه به تشخیص پزشک متخصص کارهای درمانی لازم جهت آماده سازی فک بیمار انجام گیرد. این پروسه می تواند زمانبر باشد.
بیماران باید با تصویربرداری با کمک اشعه ایکس، یک نمای کلی از فک و دندانهای خودشان را به پزشک بدهند. دندانپزشک نیز باید سلامت استخوانهای بیمار را بررسی کند و در نهایت این دندانپزشک است که میتواند متوجه شود بیماران کاندید خوبی برای کاشت ایمپلنت دیجیتال هستند یا خیر.
اگر بیمار برای کاشت ایمپلنت دندان جدی است و اصرار دارد، میتوان از روشهای مناسب کمک گرفت تا مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتالی به صورت اصولی و در آینده انجام شود. به طور مثال، در صورتی که فک و لثه التهاب دارد، ممکن است متخصص ایمپلنت، زمان کاشت ایمپلنت دیجیتال را به یک وقت مناسبتر موکول کند.
مراقبتهای پس از ایمپلنت دیجیتال
رعایت بهداشت دهان و دندان
درست مانند دندانهای طبیعی، ایمپلنتها چه از نوع دیجیتال و یا سنتی مانند دندان نیاز به مسواک زدن منظم حداقل دو بار در روز با استفاده از یک مسواک نرم دارند. این عمل به از بین بردن تجمع پلاک و جلوگیری از پیشرفت بیماری لثه کمک می کند. استفاده از نخ دندان برای از بین بردن هر گونه جرم یا پلاکی که ممکن است انباشته شود ضروری است.
توصیه های متخصص
پس از عمل ایمپلنت، دندانپزشک شما دستورالعمل های مناسبی را برای مراقبت و نگهداری ارائه می دهد. بسیار مهم است که به این توصیه ها پایبند باشید.
ویزیت منظم دندانپزشکی
مراجعه منظم به دندانپزشک شما ضروری است. دندانپزشک وضعیت ایمپلنت دندان های شما و تراکم استخوان را بررسی می کند.
هزینه ایمپلنت دیجیتال
از عوامل تاثیرگذار در هزینه این روش میتوان به موارد مختلفی اشاره کرد.
نخستین عامل موثر در تعیین قیمت این روش، وجود متخصص باتجربه و دارای مهارت است که هزینه بیشتری را طلب میکند.
وجود تجهیزات و دستگاههای بسیار پیشرفته برای طراحی و پردازش که سبب شده قیمت ایمپلنت دیجیتالی از ایمپلنت معمولی بیشتر شود.
عامل دیگر جنس و کیفیت مواد، استفاده از برند مناسب برای کاشت پایه و روکش ایمپلنت است.
همه این عوامل باعث شده هزینه ایمپلنت دیجیتال بالاتر از ایمپلنت معمولی باشد.
کلینیک دندانپزشکی دکتر شاکریان
جهت طرح هر گونه سوال در مورد انجام ایمپلنت سنتی و یا دیجیتال می توانید با همکاران ما در کلینیک در تماس باشید. و همچنین از مشاوره پزشکان متخصص کلینیک دندانپزشکی تخصصی دکتر شاکریان بهره مند گردید. جهت رزرو وقت اینترنتی از این لینک و جهت برقراری تماس تلفنی از این لینک اقدام نمایید. میزان سلامت لبخند شما هستیم.